SunPower® Performance-serie zonnepanelen

Prestaties,
Betrouwbaarheid,
Meerwaarde.

De zonnepanelen in de SunPower® Performance-serie zijn ontwikkeld om consistente prestaties en een uitstekende meerwaarde te leveren aan klanten binnen het bedrijfsleven, de overheid en energiecentrales.

Dankzij het unieke ontwerp produceren de panelen meer energie dan conventionele commerciële panelen1 bij aanwezigheid van schaduw, afzetting en vuil. Dit betekent meer energie gedurende de levensduur van het systeem. SunPower gebruikt bij de productie van de Performance-serie zonnepanelen beproefde modulematerialen, waaronder een door onszelf ontwikkelde inkapselfolie die PID voorkomt en de zonnecellen beschermt tegen achteruitgang veroorzaakt door vocht.

 • 1. Conventioneel paneel gedefinieerd als zonnepaneel met standaard 60 of 72 cellen en 3 dioden.

Voordelen

 • Meer energie: De modules in de Performance-serie leveren meer energie dan conventionele panelen dankzij de hogere prestaties bij schaduwwerking tussen rijen. De unieke parallelle circuitplaatsing beperkt het energieverlies tot de delen waarop schaduw valt, terwijl het energieverlies op conventionele panelen veel groter is dan alleen die schaduwvlakken..1
   
 • Betrouwbaarder: Het robuuste dakpansgewijze ontwerp vervangt gesoldeerde koperen ribben door flexibele verbindingen. Deze leveren een superieure duurzaamheid op bij thermische uitzetting en inkrimping. Kleinere zonnecellen vervoeren 1/6 van de stroom zodat ze 50% koeler blijven bij gedeeltelijke schaduw. Hierdoor hebben de panelen een langere levensduur. 2
   
 • Meer vermogen: Het ontwerp van de Performance-serie minimaliseert de witruimte tussen de zonnecellen, maakt korte metten met reflecterende metaallijnen op de cellen en verlaagt de elektrische weerstand tussen de cellen. Dit leidt tot een hogere efficiëntie vergeleken met conventionele panelen voor commerciële toepassingen.
   
 • Meer gemoedsrust: De zonnepanelen zijn getest volgens SunPower's strenge kwaliteitsnormen en worden ondersteund door de beste energie-, product- en onderhoudsgarantie in de sector.3

 

Download P-series Modelling Guidelines

Download P-series Data Sheet

 • 1. 1. Actuele resultaten zijn afhankelijk van de moduleoriëntatie en het tijdstip van de dag. Onafhankelijk schaduwonderzoek van CFV Laboratory.
 • 2.  SunPower Performance Series – Thermal Performance, Z.Campeau 2016.
 • 3.  Vergeleken met de 20 voornaamste fabrikanten van zonnepanelen (IHS, "PV Integrated Market Tracker – 2014 Module Suppliers Ranking").  SunPower Warranty Review, 2015.