• SunPower® Performance Serie zonnepanelen

    Ongeëvenaarde kwaliteit voor een vriendelijke prijs

SunPower® Performance Serie (P-serie) zonnepanelen combineren de voordelen van frontcontact zonnecellen met de vertrouwde kwaliteit en duurzaamheid van SunPower. Dit levert een betrouwbaarder, krachtiger en efficiënter zonnepaneel op met een hoger rendement dan conventionele zonnepanelen*

  • *. De definitie van een "Conventioneel paneel" is een paneel van 310 W van ongeveer 2 m2 met een efficiëntie van 16%, gemaakt met conventionele zonnecellen. Conventionele cellen zijn siliciumcellen met dunne metalen rasterlijnen aan de voorzijde en verbindingen die langs de voor- en achterkant zijn gesoldeerd.
panel-diagram.png

Ontworpen voor optimale betrouwbaarheid

Het innovatieve ontwerp, waarbij de zonnecellen dakpansgewijs gelaagd zijn, elimineert veel betrouwbaarheidsproblemen waar traditionele frontcontactpanelen last van hebben. Kwetsbare rasterlijnen en soldeerverbindingen zijn verwijderd zodat er een groter actief zonnecelgebied overblijft terwijl de flexibele, meervoudige verbindingen zorgen voor een betere energiestroom. Tenslotte zorgt de verbeterde temperatuur coëfficiënt voor een langere levensduur van het paneel.

 

 

Top Performer 2017 Scorecard

Topscores in onafhankelijke betrouwbaarheidstests

In een onafhankelijke betrouwbaarheidstest voor zonnepanelen, de DNV GL PV Module Reliability Scorecard van 2017, scoorden SunPower Performance Serie-panelen hoog op alle vijf criteria: thermische cycli, vochtige warmte, vochtbevriezing, dynamisch mechanische belasting en potentiële degradatie.

 zonnepaneel warranty

Geen zorgen dankzij onze uitgebreide garantie

De P-Serie combineert conventionele zonneceltechnologie met de voordelen van SunPower’s ruim 30 jaar ervaring op het gebied van materialen en productie met als resultaat: meer energie, een grotere betrouwbaarheid en meer besparingen. De P-Serie biedt extra bescherming in de vorm van onze Volledige Betrouwbaarheidsgarantie op Zonnepanelen: 25 jaar lang garantie op zowel de zonnepanelen zelf, het vermogen als de service.

Maximale energieproductie

P SERIE

P-serie panelen hebben in vergelijking met conventionele panelen een 7% hogere paneelefficiëntie*en leveren tot 17% meer energie op gedurende de eerste 25 jaar van ingebruikname.* Daarnaast hebben de P-Serie panelen een uniek parallel circuit ontwerp, dit levert meer energie op in een rijenopstelling waarbij de rijen zonnepanelen schaduw op elkaar kunnen werpen. Dit maakt een optimale dekking van dak of grond mogelijk.

  • *. in vergelijking met een conventioneel commercieel paneel: 310 W, 16% efficiënt, ongeveer 2m2.2.
  • *. SunPower 405W paneel vergeleken met een vergelijkbaar conventioneel paneel van dezelfde grootte (310 W, 16% efficiënt, ongeveer 2 m2), degradatie van 0,4% per jaar (Performance Series Review Leidos. 2017).

Veel gestelde vragen

Wat maakt SunPower® Performance Series-panelen anders dan andere frontcontactpanelen?

SunPower® Performance Serie (SunPower P-Serie) zijn gemaakt van kristallijn frontcontact zonnecellen, dit in tegenstelling tot de Maxeon-zonnecellen die worden gebruikt in SunPower® E-Serie en X-Serie-panelen.

Waarin verschilt een SunPower Performance Serie paneel van een SunPower® zonnepaneel met Maxeon® zonnecellen?

SunPower Performance Serie (SunPower P-Serie) zonnepanelen verschillen op meerdere manieren van conventionele panelen en panelen met Maxeon zonnecellen. Allereerst is elke SunPower P-Serie zonnecel met een laser in zes stroken gesneden en daarna dakpansgewijs gelaagd om zo een 'hypercel' te creëren. Dankzij deze gelaagde hypercel kunnen we het actieve zonnecelgebied van elk paneel vergroten, wat het vermogen en de efficiëntie van het paneel vergroot. Ten tweede zijn de cellen uit de P-serie zonnepanelen verbonden met een geleidende lijm, die ook gebruikt wordt in de luchtvaartindustrie, om meervoudige paden voor een betere energiestroom te creëren. Een groot voordeel hiervan is dat we de metalen rasterlijnen en soldeerverbindingen die bij conventionele frontcontact zonnepanelen worden gebruikt weg kunnen laten. Deze rasterlijnen en soldeerverbindingen werpen schaduw op het actieve celoppervlak en zijn gevoelig voor slijtage, wat weer kan leiden tot cel-storingen en een lagere opbrengst. Tot slot hebben de SunPower P-Serie-panelen een uniek parallel-circuit ontwerp dat energieverlies door schaduw en vuiligheid op de panelen aanzienlijk beperkt. Het resultaat is een superieur paneel dat is opgebouwd uit dakpansgewijs gelaagde cellen, welke beter presteert dan conventionele panelen op het gebied van efficiëntie, opbrengst en betrouwbaarheid.

Wat is het opbrengstvoordeel van SunPower Performance Serie-panelen?

De P-serie zonnepanelen zijn ontworpen met het oog op een hoge betrouwbaarheid, maximale efficiëntie en een lagere degradatie. Dit levert zo’n 17% meer energie op gedurende de eerste 25 jaar van ingebruikname vergeleken met conventionele panelen.*

Wat is het kostenvoordeel van SunPower Performance Serie-panelen?

De kosten variëren van project tot project maar over het algemeen zijn de panelen van de P-serie qua prijs concurrerend met conventionele panelen en zijn ze lager geprijsd dan SunPower zonnepanelen met Maxeon-zonnecellen. Bovendien worden de Performance Series-panelen met veelal dezelfde materialen en processen vervaardigd als de bijna 25 miljoen geproduceerde Maxeon-zonnepanelen - u krijgt dus dezelfde vertrouwde SunPower-kwaliteit en betrouwbaarheid voor een fractie van de prijs.

Voor welke toepassingen zijn de SunPower Performance Series-panelen het meest geschikt?

Voor welke toepassingen zijn de SunPower Performance Series-panelen het meest geschikt? SunPower Performance Series-panelen kunnen worden geïntegreerd in dak, carport of grond-gemonteerde toepassingen, waaronder de SunPower® Oasis® Power Plant .

SunPower Maxeon-panelen hebben de beste en meest complete garantie van de industrie. Geldt dit ook voor de Performance Series-panelen?

We zijn ervan overtuigd dat de P-serie panelen ontworpen zijn met de beste technologie die er op de markt is en daarom bieden wij hiervoor dezelfde Volledige Betrouwbaarheidsgarantie op Zonnepanelen als bij onze panelen met Maxeon zonnecellen: 25 jaar lang garantie op zowel de zonnepanelen zelf, het vermogen als de service.

  • *. SunPower 405Wpaneel vergeleken met een vergelijkbaar conventioneel paneel van dezelfde grootte (310 W, 16% efficiënt, ongeveer 2 m2), degradatie van 0,4% per jaar (Performance Series Review Leidos. 2017.