Tom Werner - SunPower President and Chief Executive Officer

Tom Werner

President-directeur en Bestuursvoorzitter (CEO)

Tom Werner is President-directeur en Bestuursvoorzitter (CEO) van SunPower en voorzitter van de Raad van Bestuur van SunPower. Voordat hij bij SunPower aan de slag ging, was hij bestuursvoorzitter (CEO) bij Silicon Light Machines, Inc., een dochteronderneming van Cypress Semiconductor Corporation die optische oplossingen ontwikkelt. Daarvoor was Werner vicepresident en algemeen directeur van de Business Connectivity-groep van 3Com Corp., een bedrijf dat netwerkoplossingen levert, en was hij actief in een aantal bestuursfuncties bij Oak Industries, Inc. en General Electric Co. Momenteel is hij bestuurslid bij Cree, Inc., Silver Spring Networks, Silicon Valley Leadership Group, en is hij lid van het College van Bestuur van de Marquette University. Werner behaalde een bachelordiploma in industriële techniek aan de University of Wisconsin, Madison, een bachelordiploma in elektrotechniek aan de Marquette University en een mastergraad in bedrijfskunde aan de George Washington University.

Peter Aschenbrenner - SunPower Executive Vice President, Corporate Strategy and Business Development

Peter Aschenbrenner

Adjunct-directeur, Bedrijfsstrategie en bedrijfsontwikkeling

Peter Aschenbrenner is bij SunPower werkzaam als Adjunct-directeur voor Bedrijfsstrategie en bedrijfsontwikkeling. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie, fusies en acquisities en bedrijfsactiviteiten van SunPower. Voorheen was hij adjunct-directeur van de marketing- en verkooporganisatie van SunPower, waar hij het SunPower-merk heeft gepositioneerd en leiding gaf aan de ontwikkeling van het eerste dealernetwerkprogramma in de branche. Voordat hij bij SunPower begon, was Aschenbrenner adjunct-directeur bij AstroPower, Inc., een fabrikant van zonne-energieproducten. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring en expertise in de zonne-energiesector, waaronder managementfuncties bij Siemens Solar, PV Electric GmbH en ARCO Solar. Aschenbrenner studeerde in 1978 af aan de Stanford University met een Bachelor of Arts-graad in productontwerp.

Charles D. Boynton - SunPower Executive Vice President and Chief Financial Officer

Charles D. Boynton

Adjunct-directeur en Financieel directeur

Charles (Chuck) D. Boynton is Adjunct-directeur en Financieel directeur bij SunPower Corp. en staat aan het hoofd van de afdelingen Financiën, Projectfinanciering, Investeerdersrelaties, Financiële planning en Boekhouding van het bedrijf. Eerder was hij adjunct-directeur bedrijfsfinanciën en bedrijfsontwikkeling, met wereldwijde verantwoordelijkheid voor financiën, financiële planning en analyse, en was hij verantwoordelijk voor strategische investeringen, joint ventures en fusies en acquisities. Voordat hij bij SunPower begon, was Boynton financieel directeur bij ServiceSource International, waar hij verantwoordelijk was voor alle financiële aspecten van het bedrijf, zoals boekhouding, juridische zaken facilitair beheer. Boynton was ook financieel directeur bij Intelliden waar hij aan het hoofd stond van de afdelingen Financiën, Juridisch, IT, Human Resources en Professionele dienstverlening. Eerder in zijn carrière bekleedde Boynton belangrijke financiële functies bij Commerce One, Inc., Kraft Foods, Inc. en Grant Thornton, LLP. Momenteel is hij lid van de Raad van Bestuur van het San Jose Technology Museum of Innovation. Boynton is officieel registeraccountant in de staat Illinois en is lid van FEI, Silicon Valley Chapter. Hij behaalde zijn MBA-graad aan de Northwestern University en zijn Bachelor of Science-graad in Bedrijfseconomie aan de Indiana University.

Martin DeBono

Executive Vice President en General Manager, Global Channels

Martin DeBono is Executive Vice President en General Manager bij SunPower waar hij leiding geeft aan de wereldwijde residentiële - en channel activiteiten. In zijn vorige functie was DeBono verantwoordelijk voor de Amerikaanse Sales activiteiten binnen de divisie consumentenproducten van Cisco. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de sales en zakelijke ontwikkeling van Pure Networks, welke vervolgens werd overgenomen door Cisco. Hij vervulde tevens diverse sales en marketingfuncties bij softwarebedrijven Insightful en Siebel. DeBono is een onderscheiden marineofficier en lid van Phi Beta Kappa. Hij heeft een Bachelor of Science-diploma van de University of North Carolina en een Master of Business Administration-diploma van Harvard Business School.

Ken Mahaffey

Executive Vice President en Algemeen Juridisch Adviseur

Ken Mahaffey is Executive Vice President en Algemeen Juridisch Adviseur bij SunPower, waar hij verantwoordelijk is voor de wereldwijde juridische organisatie van het bedrijf. Hij is een deskundige en ervaren directeur met meer dan 20 jaar juridische ervaring. Mahaffey kwam in 2006 bij SunPower en is medeoprichter van de juridische afdeling van SunPower. In de loop van zijn dienstverband, heeft Mahaffey wereldwijd leiding gegeven aan de advocaten en professionals die de juridische, contractuele, compliance en wettelijk gebonden zaken afhandelen voor de drie kernsegmenten van het bedrijf. Hij heeft ook belangrijke ondersteuning geboden aan SunPower's bedrijfsvoering op het gebied van financiën, M&A, marketing, beleid en communicatie. Mahaffey is een expert inzake wetgeving rondom duurzame energie, financiën, corporate governance en compliance. Voor hij bij SunPower in dienst trad werkte hij als zelfstandig advocaat in handelsrecht en geschillen. Mahaffey heeft een Bachelor of Arts-diploma van de University of California, San Diego, en een Juris Doctor-diploma van McGeorge School of Law, University of the Pacific.

Dr. Bill Mulligan

Executive Vice President, Global Operations

Dr. Bill Mulligan is verantwoordelijk voor de wereldwijde operationele activiteiten van SunPower, de wereldwijde inkoop van materialen en het onderzoek en de ontwikkeling van cellen en modules. Mulligan trad in 1998 bij SunPower in dienst en heeft meer dan 12 jaar als Vice President onderzoek en ontwikkeling gewerkt waarbij hij de leiding gaf aan de ontwikkeling van Sunpower's zonnecel-technologie en de ontwikkeling van hoogst renderende commerciële zonnepanelen ter wereld. Hij verliet SunPower in 2010, maar kwam vier jaar later weer terug toen SunPower het bedrijf SolarBridge overkocht waar hij destijds voorzitter en CEO was. Zijn meest recente functie bij SunPower was Vice President upstream-strategie. Mulligan heeft meer dan 30 jaar ervaring in de zonne-energie en micro-elektronica branche. Voordat hij bij SunPower in dienst trad, vervulde hij diverse technische en managementfuncties bij JX Crystals, Inc., the National Renewable Energy Laboratory, AstroPower en Fairchild/National Semiconductor. Mulligan behaalde een dubbele Bachelor in scheikunde en geschiedenis aan de University of Washington en een Master of Science diploma in chemische technologie aan de University of Michigan. Tevens promoveerde hij in materiaalwetenschappen aan de Colorado School of Mines. Hij bezit 10 patenten en is auteur van meer dan 30 publicaties met betrekking tot zonne-energie.

Nam Nguyen

Executive Vice President en General Manager, Commercial Solar

Nam Nguyen is Executive Vice President bij SunPower en is verantwoordelijk voor de verkoop, ontwikkeling, marketing en uitvoering van de commerciële zakelijke activiteiten van SunPower, zowel via directe als via indirecte kanalen. Voorheen hield Nguyen toezicht op SunPower's zakelijke activiteiten rondom elektriciteitscentrales in Latijns-Amerika, waarbij ongeveer één gigawatt aan gecontracteerde pijpleidingen en $1,5 miljard aan opbrengsten gegenereerd werden. Ze trad in augustus 2013 bij SunPower in dienst als Vice President Strategy en New market development. Daarvoor was Nguyen Vice President Global business development bij First Solar, waar ze ongeveer vier GW aan projectactiva ontwikkelde en financierde, waaronder het aantrekken van $8 miljard aan financiële middelen. Vóór First Solar was Nguyen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zakelijke activiteiten bij OptiSolar, waar ze $300 miljoen aan durfkapitaal aantrok en uiteindelijk de leiding gaf aan de verkoop van OptiSolar aan First Solar. Nguyen werkte vijf jaar in investment banking, waar ze zich vooral bezighield met bedrijfsfinanciering en M&A. Nguyen behaalde een Bachelor of Arts-diploma in economie aan Columbia University, een Master of Business Administration-diploma aan Harvard University en was een Fulbright Scholar.

Douglas J. Richards - SunPower Executive Vice President, Administration

Douglas J. Richards

Adjunct-directeur Administratie

Douglas J. Richards is Adjunct-directeur Administratie bij SunPower. In deze functie geeft hij leiding aan alle initiatieven op het gebied van Human Resources (HR), Informatietechnologie (IT), Milieu, Gezondheid en Veiligheid de wereldwijde facilitaire organisaties van het bedrijf. Voordat hij bij SunPower begon, was Richards adjunct-directeur human resources en administratie bij SelectBuild, een volledige dochter van BMHC (omzet US$ 1,8 miljard), een bedrijf dat diensten verleent aan 19 van de 25 grootste bouwondernemingen. Daarvoor bekleedde hij strategische functies bij BlueArc, Compaq Computer Corp en Apple Computer, Inc. Richards heeft meer dan 21 jaar ervaring in het ontwikkelen en leidinggeven aan belangrijke HR-programma's voor Fortune 100-bedrijven en door durfkapitaal ondersteunde start-ups. Hij is afgestudeerd aan de California State University, Chico, met een BA in openbaar bestuur.

Norm Taffe

Executive Vice President, Producten

Norm Taffe is Executive Vice President Producten bij SunPower en verantwoordelijk voor engineering, productmanagement en de marketing van het volledige scala aan SunPower producten. Daaronder vallen onder andere complete oplossingen voor zonne-energie voor de residentiële en commerciële markt en voor elektriciteitscentrales. Taffe is ook verantwoordelijk voor de merk strategie en de digitale strategie wereldwijd. Voordat hij bij SunPower kwam werken, bekleedde Taffe gedurende 23 jaar verschillende functies bij Cypress Semiconductor. De laatste zeven jaar was hij Executive Vice President Consumers and Computation, waar hij leiding gaf aan meer dan 350 medewerkers en verantwoordelijk was voor een omzet van $400 miljoen. Naast zijn werk bij SunPower is Taffe bestuurslid bij twee beursgenoteerde halfgeleiderbedrijven (Integrated Device Technology en DSP Group). Hij is ook bestuurslid van de nonprofit organisatie Second Harvest Foodbank of Santa Clara County. Taffe behaalde een Bachelor of Science-diploma in electrical engineering aan de University of Michigan en voltooide het Program for Management Development aan Harvard University.